Bij bewindvoering is ons uitgangspunt ‘Het HEERO principe’: (HEERO staat in dit geval voor “Hoofdzakelijk Eerst Een Rustige Omgeving”).

De meeste mensen die bewindvoering nodig hebben zitten vaak al voor een langere tijd met hun financiële problemen. Het belangrijkste is om dan eerst een rustige omgeving te creëren waarin je je even geen zorgen hoeft te maken over deze problemen.

Pas na deze rustperiode wordt er gewerkt aan hoe je zelfstandig zonder bewindvoerder weer verder kan. Hoe lang deze rustperiode duurt is afhankelijk van je eigen wensen.

Het HEERO principe baseert zich op het volgende 3 stappen.

Stap 1 – Opstarten

Tijdens deze stap gaan wij van HEERO2B samen met jou alle financiële zaken (zoals: inkomsten, uitgaven en schulden) op orde brengen. Volle medewerking is hierbij heel belangrijk. Jij weet namelijk het beste wat er in je leven speelt. Met een goede samenwerking is het halve werk al gedaan.

Wanneer er een overzicht is gemaakt, van alle inkomsten, uitgaven en schulden, gaan wij van HEERO2B onderzoeken of er extra inkomsten of minder uitgaven mogelijk zijn. Wanneer het bewind is uitgesproken door de rechtbank, zullen er ook betalingsregelingen getroffen worden.

Stap 1 gaat al van start, op het moment dat jij besluit om HEERO2B als bewindvoerder te nemen. 

Stap 1 komt pas ten einde wanneer de rechtbank HEERO2B benoemt tot bewindvoerder én zodra er betalingsregelingen getroffen zijn.

Stap 2 – Ontspannen

Tijdens stap 2 komt er al geleidelijk aan meer ontspanning. Want in deze fase krijg je namelijk wekelijks leefgeld, en hoef je je enkel zorgen te maken over je eigen wekelijkse boodschappen.

Alle financiële post wordt vanaf deze fase direct doorgestuurd naar HEERO2B. Alle overige post (zoals brieven van familie en vrienden, reclame, etc.) ontvang je nog wel netjes in jouw eigen brievenbus.

Mocht er onverhoopt toch een brief in de bus vallen met een rekening, dan kan je deze simpelweg doorsturen naar HEERO2B (kan ook via de mail of een whatsapp bericht.)

Nadat HEERO2B de financiële post heeft afgehandeld, kan je deze brieven alsnog toegestuurd krijgen als je dit wilt, anders bewaren wij deze voor jou.

Bij deze stap is het enige doel dat je lekker tot rust kan komen en ontspannen.

Stap 2 eindigt wanneer alle schulden zijn betaald, er een geldbuffer is opgebouwd en jij je sterk genoeg voelt om je financiën weer zelf op te pakken.

Stap 3 – Zelf aan de slag

Tijdens stap 3, gaan wij van HEERO2B samen met jou aan de slag om al je financiële zaken weer zelf te kunnen regelen. Dit gebeurt in onderling overleg. Hoe dit wordt uitgevoerd hangt dus totaal af van waar jij op dat moment klaar voor bent. Stap voor stap zorgen wij er samen voor dat je uiteindelijk op eigen kracht verder kan!

Na de 3e stap ben je klaar om je financiële zaken zelf te kunnen regelen en wordt het beschermingsbewind beëindigd. Als nazorg is er bij HEERO2B de gelegenheid om, binnen de eerste 2 maanden na de beëindiging van het bewind, contact met ons op te nemen voor vragen over je financiële situatie. Na deze periode wordt het dossier definitief gesloten en gaan wij van HEERO2B er vanuit dat je het zelf aan kan. 

Wil je toch liever dat HEERO2B jouw financiële zaken voor jou blijft regelen? Dan kan dit natuurlijk ook!

Mocht het tijdens stap 1 duidelijk worden dat de schulden problematisch zijn (niet aflosbaar binnen 3 jaar), dan wordt er contact gelegd met de gemeentelijke schuldhulpverlening. De schuldhulpverlener zal samen met jou en ons, HEERO2B, overleggen hoe de situatie het beste kan worden opgelost. Het contact verloopt hierna voornamelijk via HEERO2B, en wij houden jou op de hoogte. Wil je bij elke stap betrokken worden, dan is dit natuurlijk ook mogelijk.